fbpx

Graveren

Het graveren van teksten en foto’s is een belangrijk onderdeel van ons werk. Het vergt precisie en vakmanschap. U geeft uw wensen aan ons door en de grafische vormgever gaat ermee aan de slag. Het definitieve ontwerp wordt altijd ter goedkeuring aan u voorgelegd voordat er gestart wordt met graveren.

Tekst en schrift

Voor graveren van uw tekst kunt u kiezen uit 12 standaard lettertypes. Dit zijn de meest gebruikte lettertypes in onze branche. Heeft u een specifieke wens? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Naast het Latijnse schrift (waar veel Europese landen, waaronder Nederland gebruik van maken) is het ook mogelijk teksten te graveren in: Cyrillisch, Hanzi en Arabisch. Wilt u tekst laten graveren in een ander schrift? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Graveren door middel van zandstralen

Voor het graveren van teksten in onze gedenkstenen en grafmonumenten gebruiken wij de bewerkingstechniek zandstralen. Het zandstralen zorgt voor een verzonken opschrift van 2 tot 3 mm. Deze wordt uiteindelijk afgedicht met een witte kleur (voor bescherming en contrast).
Het graveren van een tekst tot 50 tekens is inbegrepen in de prijs. Daarna hanteren wij een meerprijs van € 5,- per teken.

Afwerking met bladgoud

U kunt ervoor kiezen om uw gravering af te laten werken met bladgoud, de kosten hiervoor zijn € 20,- per teken.

Foto´s

Naast het graveren van een tekst is het ook mogelijk om een foto op de gedenksteen of het grafmonument te laten graveren. Dit gebeurt machinaal en de kosten variëren. Ter indicatie: een foto met een afmeting van 30 x 30 cm kost € 150,-.

Back to Top